top of page
5318190823163229.jpg
ROUTE LEOPOLDSBURG: Welkom

ROUTE LEOPOLDSBURG

Leopoldsburg, even situeren...

De gemeente Leopoldsburg is gelegen in de provincie Limburg en grenst aan Beringen, Ham, Balen en Hechtel-Eksel. Dankzij de aanwezigheid van een station (spoorlijn Hasselt-Mol) en vlotte busverbindingen, is Leopoldsburg erg goed bereikbaar.

Leopoldsburg is een kleine gemeente met een oppervlakte van 2.249 ha. 

Leopoldsburg is een groene gemeente met veel bossen en weiden. Op een afstand van twee kilometer vindt elke inwoner wel een bosomgeving om zich te ontspannen. Toch vind je binnen een straal van twintig kilometer, de grote industriegebieden van Lommel, Tessenderlo en Beringen.

Leopoldsburg is met 3.500 militairen de belangrijkste militaire garnizoenstad van het land. Er is een kwalitatief en uitgebreid scholennetwerk en een belangrijk handelscentrum.


Een vleugje geschiedenis

Leopoldsburg is de jongste gemeente van Vlaanderen: erkend als zelfstandige gemeente in 1850. De gemeente werd genoemd naar koning Leopold I, die er het eerste permanente militaire kamp liet bouwen. 

Als jonge nederzetting, verbonden met het militaire kamp, kenmerkt Leopoldsburg zich door haar rechthoekig stratenpatroon met specifieke zichten en mooie gebouwen. In 1976 fusioneerde Leopoldsburg met de gemeente Heppen. Deelgemeente Heppen heeft een langere geschiedenis als gehucht van Beverlo en als zelfstandige gemeente tot aan de fusie met Leopoldsburg in 1976. 

Vandaag de dag behoort Leopoldsburg tot een van de kleinstedelijke gebieden van Vlaanderen. 

ROUTE LEOPOLDSBURG: Diensten
bottom of page